Grr, het lukt niet! Hoe teken ik dat symbool nou!? 

Ik teken sinds een paar jaar bijna iedere dag. Maar er zijn van die symbolen die nooit in 1x lijken te lukken.

Bijv het woord doel. Hiervoor kun je natuurlijk verschillende symbolen bedenken. Iemand tekende tijdens de training zakelijk tekenen een voetbaldoel. Dat lukte niet helemaal en hij keek mij vol verwachting aan. “Hoe zou jij dit tekenen”? Ik dacht oef, NEE niet die. Laat dat nou net het symbool zijn waarmee ik ook altijd loop te knoeien. Ik doe een serieuze poging op de flip over maar nee met dit doel ga ik echt niet scoren.

Kortom een rotsymbool om te tekenen. Wat doe je dan?

Maak het jezelf makkelijk.

Hoe dan? Hierna deel ik met je 3 opties

doel


Optie 1

Bedenk een ander beeld. Voetbaldoelen: ik heb het opgegeven. Ik teken standaard een pijl in een dartboard.

Moeite om zelf iets nieuws te bedenken? Kijk op de website van the Noun project. Type je woord in (in het Engels) en je krijgt allerlei eenvoudige icoontjes te zien. Teken deze na.

hoe teken ik een idee


Optie 2

Teken het symbool zo eenvoudig mogelijk.

Probeer verschillende versies uit. Net zolang tot je denkt: Hé deze is makkelijk.

 

perfecte plaatjes?Optie 3

Perfecte plaatjes? Nergens voor nodig. Niet perfecte plaatjes hebben namelijk een bijzondere kracht. Een tijdje geleden werkte ik als graphic recorder tijdens een workshop waarin managers een probleem aan het oplossen waren.

Ik tekende een loep. Een van de deelnemers zei: wat heb je daar nou getekend??? In eerste instantie schrok ik. Had ik het zo onduidelijk getekend? Maar we raakten in gesprek samen met anderen over het onderwerp.

Het plaatje had hem aan het denken gezet. Dat niet perfecte plaatje bleek iets moois te brengen. Extra bonus: dat “mislukte” beeld blijft waarschijnlijk veel beter bij dan het perfecte plaatje.