Rustpunten in je week

De Corona crisis laat enorm helder zien dat alles voortdurend in beweging is.  Mijn kinderen gingen niet meer school en niet meer naar de crèche. Mijn kinderen gingen gedeeltelijk naar school en volgens het oude schema naar de crèche. Mijn kinderen gaan weer gewoon naar de school en naar de crèche. Alleen het wegbrengen en ophalen is iets anders. De jongste (3) geef ik aan een leidster door een luikje in de deur. De oudste (5) geeft mij nog net een kus om daarna met een flink pas het reusachtige schoolplein op te lopen. Vertederd kijk ik naar het beeld van dat kleine meisje met die grote rugzak en wacht tot ze haar juf heeft gevonden.

En ook mijn werk verandert. Van veel op pad ga ik naar veel online werken in mijn studio. Ik schaf van allerlei spullen aan om dat mogelijk te maken. Een studio lamp, een camera arm, een flip over stand en zelfs de ouderwetse printer komt weer het huis in. Ik leer superveel. En beetje bij beetje voel ik me steeds comfortabeler bij de technische kant van online training geven en live tekenen.

Al die veranderingen lieten mij zien dat rust belangrijk voor me is. Rust vinden in alles wat beweegt. Voor mij is dat onder andere wandelen, tuinieren en genieten van de vogelgeluiden die ik hoor vanuit mijn studio. Voor één van mijn workshops ontwikkelde ik een oefening waarin je je rustpunten kunt tekenen. Welke momenten heb jij in je week waarin je even rust ervaart?

Je vindt de oefening hieronder. Doe jezelf een kleine mini-vakantie cadeau: pak een zwarte stift en twee gekleurde en teken jouw rustpunten. Kost je maximaal 10 minuten.

Niet goed zichtbaar/lees je dit blog op je mobiel? Klik hier.