Lockdown reflectie

Tijdens de Intelligente Lockdown maakte ik het Alfabet van het Nieuwe Normaal. Het was één van de huiswerkopdrachten van een portretten cursus die ik eerst offline en daarna online volgde. Ik kon het alfabet niet zo snel afmaken dus ik heb nog lang na de “lockdown” met plezier gepuzzeld en getekend.

Nu is mijn Alfabet van het Nieuwe Normaal eindelijk af. Gelukkig is er inmiddels op veel vlakken alweer een ander nieuw normaal. Maar als ik zo kijk naar alle tekeningen uit het alfabet komen er allerlei herinneringen naar boven uit deze gekke tijd. Zoals bij het woord hamsteren. Ik denk aan de lege schappen in de supermarkt. En het getwijfel. Moet ik meedoen aan deze gekte? Zal ik morgenochtend toch maar even vroeg gaan kijken of er weer WC papier is? Ook het woord angst maakt het nodige bij me los

Zelf vind ik het fijn om in deze zomerperiode tijd te nemen om terug te blikken op de afgelopen tijd.  Bijvoorbeeld door na te denken over vragen als: Wat vond ik lastig? Welk moment uit de Lockdown zal me echt bijblijven? Welk voorwerp uit mijn huis ben ik extra gaan waarderen?

Dat terugblikken doe ik natuurlijk het liefst met zelfgemaakte tekeningen. Ik maakte dit visuele template om te reflecteren naar aanleiding van de Lockdown periode. Download hier de PDF en print ‘m uit (of teken ‘m na) en vul ‘m in met fijne tekenspullen aan je (camping-, tuin- of café) tafel.

Zin om na je vakantie je uitgebreider te reflecteren en je hoofd lekker leeg te tekenen? Doe dan mee met de webinarreeks Visueel Reflecteren.

Wil je mails krijgen van Studio Pen met blogs, tekentips en informatie over workshops? Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.  BONUS: Je krijgt ook 60 symbolen om te gebruiken op je werk en een boekje met 10 tips om te tekenen op je werk