Een grijze wolk

Gister had ik een prima dag. Maar toen, aan het einde van de middag kwam er een grijs wolkje voorbij. Die veranderde vrij snel in een hele grote grijze wolk. Ugh, ik had net zo’n leuke en gezellige dag.

Het was niet letterlijk een grijze wolk. Maar een bericht in mijn mailbox waardoor ik nogal van slag was.

‘s Avonds las ik in een boek:

“Onze hersenen zijn net klittenband voor negatieve ervaringen, en teflon voor positieve ervaringen.”

~ Rick Hanson, auteur van The Buddha’s Brain

Het liefst zou ik een emmer en een sopje pakken. Zodat ik de grijze wolk kan wegpoetsen en ik weer kan genieten van de blauwe hemel. Maar juist dat willen doen maakt dat ik in de grijze wolk blijf hangen.

Na een tijdje lukt het me om de grijze wolk te zien. En deze er even helemaal te laten zijn.

En ik denk aan de mooie woorden uit een ander boek.

“Je kunt een probleem nooit actief loslaten. Het laat jou pas los als je het er laat zijn. The Beatles zongen het al.
Let it be.”

~ Cathelijne Esser, auteur van De eenvoud van aandacht

Op 25 november en 2 december organiseer ik samen met Inge de Fluiter de online workshopreeks Visueel Reflecteren. Hier lees je er alles over.