Krijg ik ooit een sixpack door mijn tekeningen?

Reflecteren doe ik regelmatig. Het liefst met papier en fijne tekenspullen. Onlangs kwam uit die reflectie dat ik meer rust wil in mijn werkdag. Maar ja, hoe dan? Een aandachtspunt voor mij is lang achter elkaar werken. Als ik lekker bezig ben vind ik het moeilijk om te stoppen. Maar ook als het niet wil vlotten heb ik de neiging om dóór te gaan. Mijn conclusie: vaker pauzeren zal me goed doen. Er kwam een pauze plan.

Het plan bestaat uit iedere dag 10 minuten mediteren en 10 minuten mijn buikspieren trainen. En als ik dan toch  bezig ben met het veranderen van gewoontes: ‘s avonds wil ik een half uur een boek lezen. Om het voornemen concreet te maken maakte ik een schema. Met tekeningen. Zo’n schema maken geeft mij al veel veel plezier. En ik kreeg nog meer zin om te starten.

Dag 1 begint goed en ik zet drie vinkjes. Het pauzeren en daarna het vinkje zetten geeft me een goed gevoel. In het weekend (dat bij mij begint op vrijdagochtend) verdwijnen de nieuwe gewoontes nogal naar de achtergrond. Ik zet minder vinkjes. In eerste instantie ben ik wat teleurgesteld in mezelf. Uiteindelijk vind ik het OK zolang ik de draad maar weer oppak. Ik doe het nu 1,5 week en geniet van mijn nieuwe gewoontes.

Krijg ik ooit een sixpack? Who knows. Mezelf kennende zou het zomaar kunnen dat de behoefte aan afwisseling groot wordt en ik de ab workout vervang door een dance workout. Lukt het wel dan hoor je dat natuurlijk 😊 .

Een getekend schema maken om jezelf een duwtje in de rug te geven bij het starten van een nieuwe gewoonte, kan ik iedereen aanbevelen.

Wil je een duwtje in de rug bij het starten of verder gaan met tekenen? Schrijf je dan in voor één van mijn workshops.

🌳 Visuele Check In: Wil je ervaren hoe je meer rust en ruimte in je hoofd krijgt door te reflecteren met tekenen? Doe dan mee met deze online workshopreeks van 3 workshops van 1 uur.  Schrijf je snel in want we de eerste workshop is op woensdagochtend 28 april 2021 van 9-10:00 uur

🌳 Wil je in 1 ochtend leren hoe je tekenen kunt gebruiken op je werk? Doe dan mee met de online Basisworkshop Zakelijk Tekenen.

De workshop bied ik aan op de volgende data:

  • Donderdag 20 mei 2021 van 9-11:30 uur
  • Donderdag 17 juni 2021 van 9-11:30 uur
  • Donderdag 8 juli 2021 van 9-11:30 uur

Klik hier voor meer informatie en tickets.