Marketing struggles

Ik open mijn schetsboek. Het is hoog tijd om te werken aan mijn zichtbaarheid. Ondernemer zijn betekent ook aan marketing doen. Regelmatig, consistent posten. Heel eerlijk, ik vind het best een struggle. Wat zal ik nu eens posten? Zit iemand hier op te wachten?

Een content marketeer raadde mij aan te laten zien hoe ik met tekenen problemen oplos. Dat riep bij mij op: ‘urgh’.  Ik richt mij liever op een verlangen: naar rust, ruimte en overzicht.

Terug naar mijn lege blaadje. Ik start met tekenen en schrijven. Dat verandert al snel in krassen en opnieuw beginnen. Ik wik en ik weeg. En dan roep ik mezelf tot de orde. Had jij in het verleden niet ontzettend veel lol in het bedenken en maken van berichten? Hm, ja dat klopt. Bijvoorbeeld het blog: ‘Waarom ik een liedje van Frozen niet meer zing’, brengt nog steeds een glimlach op mijn gezicht.

Het was niet een blog dat ik maakte vanuit een hoger bedrijfsmatig doel. De aanleiding was een dagelijks strubbeling tijdens een warme zomervakantie. Iets met een fietskar en ruziënde dochters. Daarover schrijven en tekenen hielp mij om mezelf beter te begrijpen en mijn eigen pad te volgen. Dat wil ik blijven doen. En het is fijn om dat te kunnen delen.