Vakantie tekendagboek

Als ik aan vakantie denk, denk ik aan zo zee, strand en mmm lekker veel tijd om te tekenen. Voor wat betreft dat laatste heb ik vaak mijn verwachtingen moeten bijstellen. Met 2 kleine kinderen heb ik overdag vaak niet de rust en ‘s avonds niet heel veel puf. Toch is het me de laatste paar vakanties gelukt om een tekendagboek bij te houden. Ik vind het heel leuk om daar af en toe nog eens in te bladeren. En het schrijven en tekenen bracht me mooie inzichten.

In dit blog deel ik ideeën met je voor de inhoud van je tekendagboek tijdens je vakantie.

Ideeën voor een dagboek tijdens je vakantie

Teken een mooi moment van je dag

Soms gebeuren er zoveel dingen tijdens mijn vakantie dat ik niet weet waar ik moet beginnen met tekenen. Wat me dan helpt is om mezelf de volgende vraag te stellen: Als ik aan vandaag denk, wat is dan het eerste dat in mij opkomt? Vaak is dat iets dat ik die dag meemaakte. Ik kies er dan voor om dat ene moment te tekenen of verder uit te werken in een stripje.

Op de foto zie je een stripje van hoe ik samen met mijn dochter door het Gardameer stapte op mijn slippers.

Maak een soulshine selfie

Geinspireerd door Britta Ullrich maakte ik tijdens mijn vakantie een zogenaamde soulshine selfie. In het midden tekende ik mijn selfie: mijzelf met het kapsel en de outfit van die dag. Daarom heen tekende ik dingen die ik die dag meemaakte. Of gebeurtenissen waarvan mijn “soul ging shinen”. Ik merkte dat ik werd uitgedaagd door het gebruiken van het template. Bijvoorbeeld iedere dag een selfie tekenen is niet iets dat ik regelmatig doe.

Begin met een lijn

Begin ergens mee. Een lijn en durf te vertrouwen dat de rest wel komt. Of pak een ansichtkaart van je vakantiebestemming. En teken iets na dat je op de kaart ziet. Je zult zien dat van het één het ander komt en er van alles ontstaat op het blad.

Toen ik dit blog ging schrijven bladerde ik terug ik mijn dagboek. Ik vond deze quote van mijn dochter in gesprek met andere kinderen:

Niks maken is mooi toch? Soms wordt het dan toch nog wat

En deze quote van Paul Klee vind ik hier ook mooi bij passen:

A drawing is simply a line going for a walk

Ik hoop dat dit blog jou inspireert om zelf te gaan tekenen tijdens je vakantie of staycation. Geniet van het tekenen, leg de lat laag en als je het leuk vindt deel dan je tekendagboek op Instagram met de hashtag: #mooiemomentenvangen zodat we elkaar kunnen inspireren.

Wil je meer tips over het tekenen tijdens je vakantie? Lees dan dit blog