April: Wat dien je in de wereld te brengen

Ruim een jaar bestudeer ik het boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen van Jaap Voigt. Ik kijk daardoor met een andere blik naar mijn omgeving. Zo keek ik pas een tikje gefrustreerd naar grasmat in onze tuin. We hebben al weken geleden gezaaid, waarom gebeurt er zo weinig?

In zijn podcast zegt Jaap Voigt: “Voor de persoonlijkheid gaat groei altijd te traag”. Ik realiseer me dat ik mag genieten van de alle stappen in het proces van groei. Met bewondering kijk ik naar de paar grassprieten die dapper staan in het verder nog bruine veld. 

Omdat ik erg blij word van de combinatie persoonlijke ontwikkeling & zakelijk tekenen maakte ik (wederom) een samenvatting van wat je in het boek kunt lezen over de maand april. 

Download de visuele samenvatting April PDF

Wil je meer weten over het ritme van de seizoenen? Vind je het fijn om maandelijks even stil te staan en te reflecteren? Doe dan mee met het Reflectieuurtje Thema Seizoenen.

Ik maakte ook een samenvatting van de maand februari. Die vind je hier

En ik maakte er een van maart. Die vind je hier