Juli: Rust nemen terwijl je de potentie ervaart

Juli is de laatste maand van de zomer als je naar de energetische indeling van de seizoenen kijkt. De seizoenen kun je vergelijken met de ademhaling. Vanaf januari begin je met inademen. Nu is er een een pauze moment tussen de inademing (expansie) en de uitademing (contractie). Het is een goed moment om vakantie te nemen in de laatste week van juni en de eerste 2 weken van juli (“holy days”). Tijdens de vakantie is het van belang om niet helemaal “uit” te gaan. Blijf alert en ontvankelijkheid. Jaap Voigt zeg hierover: “Laat de levensstroom niet wegsijpelen.”

Wil je meer weten over de maand juli? Van het boek en de podcast van Jaap Voigt: Leven en werken in het ritme van de seizoenen maakte ik een visuele samenvatting. Je vindt ‘m hieronder.

Download de visuele samenvatting JULI  PDF

De verzameling breidt zich uit: Ik maakte ook een visuele samenvatting van februari maart  april en mei.

Wil je meer leren over de seizoenen en vind je het fijn om maandelijks te reflecteren met tekeningen? Doe dan mee met het Reflectieuurtje Seizoenen.