September: Rustig opstarten

De seizoenen blijven mij enorm boeien en iedere maand besteed ik er tijd aan.  Ik lees het boek van Jaap Voigt, luister naar de podcast, maak tekeningen, ga wandelen en fotografeer, ontwerp en geef een training over wat de seizoenen voor je betekenen. 

⇢ Wat haal ik er  uit?

Deze maand vooral dat ik rustig mag opstarten. En dat het niet de tijd is voor nieuwe concepten of ideeën. 

In september is het herfst. De naar buiten gerichte groei is voorbij. Het gaat over rijping, de laatste oogst wordt binnengehaald.   Je bent in deze periode niet meer bezig met vernieuwing als in nieuwe ideeën, concepten en samenwerkingen. Je maakt de balans op. Kijkt naar de lessen die je geleerd hebt. Gaat dit verstevigen, verdiepen. Het gaat de vormgeving in. Hoe dat er precies uitziet weet je nog niet. Doe het stap voor stap. Als dingen als vanzelf gaan, als je plezier hebt in wat je doet of maakt weet je dat je goed zit.

Voor mij betekent dit dat ik weer een stap zet en verder ga met het verdiepen en verstevigen van het Reflectieuurtje Seizoenen. Op 5 oktober start weer een nieuwe serie van 3 workshops. Elke 1e woensdag van de maand staan we met tekeningen stil bij de seizoenen en hoe het met je gaat. Een uur voor jezelf waarin je de lat laag mag leggen.

De visuele samenvatting die ik maakte van de maand september kun je HIER downloaden.