September: Rustig opstarten

De seizoenen blijven mij enorm boeien en iedere maand besteed ik er tijd aan.  Ik lees het boek van Jaap Voigt, luister naar de podcast, maak tekeningen, ga wandelen en fotografeer, ontwerp en geef een training over wat de seizoenen voor je betekenen. 

⇢ Wat haal ik er  uit?

Deze maand vooral dat ik rustig mag opstarten. En dat het niet de tijd is voor nieuwe concepten of ideeën. 

In september is het herfst. De naar buiten gerichte groei is voorbij. Het gaat over rijping, de laatste oogst wordt binnengehaald.   Je bent in deze periode niet meer bezig met vernieuwing als in nieuwe ideeën, concepten en samenwerkingen. Je maakt de balans op. Kijkt naar de lessen die je geleerd hebt. Gaat dit verstevigen, verdiepen. Het gaat de vormgeving in. Hoe dat er precies uitziet weet je nog niet. Doe het stap voor stap. Als dingen als vanzelf gaan, als je plezier hebt in wat je doet of maakt weet je dat je goed zit.

Hieronder vind je de visuele samenvatting die ik maakte van de maand september van het boek van Jaap Voigt: Leven en werken in het ritme van de seizoenen.

De visuele samenvatting die ik maakte van de maand september kun je HIER downloaden als PDF