Symbolensets

Als je tekenen inzet in je werk is het handig dat je woorden die je vaak gebruikt kunt tekenen.  Tijdens de workshop Zakelijk Tekenen besteed ik hier altijd aandacht aan. Ik vraag aan de groep welke woorden ze vaak gebruiken. Samen gaan we dan op zoek naar passende symbolen. Dit kun je ook zelf doen.

Bijvoorbeeld door tijdens de eerstvolgende te luisteren naar woorden die je vaak hoort. Schrijf deze op. Ga later op een rustig moment zitten, zet een timer (bijv 5 minuten) en teken bij alle woorden een symbool.  Voilà aan het eind heb je jouw eerste symbolenset op maat. Je kunt ter inspiratie ook eens kijken op de website The Nounproject en je eigen set aanvullen.

Ik maakte na afloop van incompany workshops Zakelijk Tekenen deze symbolensets op maat:

Symbolenset onderwijs

* Klik op de afbeelding om te vergroten

Symbolenset gezonde leefstijl

Wat ik ook erg leuk vind: symbolen natekenen. Bijvoorbeeld uit het prachtige boek van Nadine RoBa: die groBe Symbol Bibliothek (bonus je kennis van de Duitse taal krijgt een boost) Maar ook dingen die ik zie op verpakkingen, tijdschriften, social media etc

Meer boekentips vind je hier.

Wil jij samen met je team een symbolenset maken voor jullie werk? Dat kan tijdens een In Company workshop Zakelijk Tekenen. Stuur mij een e-mail aafke@studio-pen.nl en ik vertel je er graag meer over.