Mindful tekenen

Uit je hoofd op papier


Mindful tekenen noemde een deelnemer bij mij ooit “yoga op papier”. Je gebruikt potlood en papier om te oefenen met het brengen van je aandacht naar het hier en nu. Je focust je op je ademhaling en deze volg je met je potlood. Terwijl je inademt maak je een beweging op je blad en tijdens je uitademing weer een andere beweging.

Een fijne ontspanningsoefening om te doen tijdens je werkdag. Het hoeft niet veel tijd te kosten en de materialen die je nodig hebt (potlood en papier) liggen meestal in de buurt.

In de oefening uit de video teken je steeds een zon. Terwijl je inademt maak je een cirkelende beweging op je blad. Terwijl je uitademt teken je 1 zonnestraal bij de zon.

Als je dit een tijdje doet verschijnen er steeds meer zonnen op je blad. En zul je als het goed is ook merken dat je je aandacht hebt gebracht van je hoofd naar je lichaam.

Klein scherm? Je kunt de video bekijken via Instagram

Tekenen met je team

Mindful tekenoefeningen gebruik ik vaak tijdens  incompany workshops. Wil je  samen met je team ervaren hoe tekenen jou kan helpen tijdens je werk? Dan kom ik graag bij je langs voor een Workshop Visueel Reflecteren of Zakelijk Tekenen. Mail me: aafke@studio-pen.nl en ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden.