Over Aafke

Expert Visueel Reflecteren | trainer zakelijk tekenen | live tekenaar

Kan jij dan zo goed tekenen? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Mwah, er is altijd een kritische stem in mij die roept: het kan mooier! Het criterium mooi heeft mij jarenlang weerhouden om echt iets met tekenen te doen. Dit werd anders toen ik werkte als lean consultant.  Ik begeleidde teams in een verandertraject. In een paar weken tijd moest ik een hoop analyses en presentaties maken in  powerpoint en excel. Na het werk zat m’n hoofd vaak nog vol met het verwerken van alle informatie. Op een dag besloot ik een tekening te maken van een afdeling. Wat ik zag en hoorde, al die dikke powerpoints, ik probeerde het te vatten in 1 tekening. Geen idee nog of ik iets met het resultaat kon doen maar mijn hoofd was leeg en ik had weer overzicht. Een week later liet ik enigszins beschaamd (is het niet een beetje kinderachtig?) de tekening aan mijn collega zien. Zij reageerde meteen erg enthousiast. Wil je dit aan me toesturen dit laat precies de kern zien! Ook onze interne klant reageerde enthousiast en ik kreeg meer verzoeken de tekening te delen.

Sindsdien ben ik veel meer gaan tekenen en ontdek ik steeds meer nieuwe toepassingen. Ik vind het ontzettend leuk om mijn enthousiasme voor visueel werken te delen met anderen. Ook word ik ontzettend blij van het live tekenen tijdens gesprekken en teambijeenkomsten. Het geeft zoveel overzicht en brengt energie in de ruimte.

Over mijn tekenstijl:

Van klanten krijg ik te horen: overzichtelijke platen, die goed de kern weergeven. Beelden die vriendelijk zijn met een vleugje humor.

Achtergrond:

Ik studeerde rechten. Na mijn studie werkte ik als legal counsel, lean/six sigma consultant in verandertrajecten bij een bank en als mediator. Om mij als graphic facilitator verder te ontwikkelen volgde ik trainingen bij Brandy Agerbeck, Visual Harvesting, de Betekenaar en MK24. Eerder deed ik een opleiding tot Mfn registermediator bij het ADR instituut in Amsterdam, volgde ik een opleiding tot oplossingsgericht coach bij het CVC in Haarlem en tot NLP Practitioner bij NTI NLP in Limmen. Ik ben gefascineerd door de seizoenen en bestudeer met veel plezier het boek van Jaap Voigt: Leven en werken in het ritme van de seizoenen.