Teken je Zen

Rust ruimte en reflectie door te tekenen

Heb jij ook net iets te vaak het idee dat de dagen voorbij vliegen? Aan het eind van de dag zit je hoofd helemaal vol. Je voelt onrust en hebt voortdurend het gevoel dat je van alles moet. Relaxen lukt maar half.

Je snakt naar meer rust. Je wilt tijd maken voor jezelf, bewuster leven en genieten. Je hoort dat iets zoals mindfulness of mediteren wel wat kan zijn. Maar in je up stilzitten op een kussen? Dat zie je niet echt zitten of lukt je zelden. Je houdt van creatief bezig zijn en vindt het leuk iets te maken. Alleen tijd, daar ontbreekt het aan.

In het online programma TEKEN JE ZEN ga je ervaren hoe je weer rust en ruimte in je hoofd krijgt

In dit programma ga je ontspannen door te tekenen. Ook ga je reflecteren en onderzoeken wat jou wél en geen energie geeft.

Wat levert het je op:

Je krijgt RUST:

Je doet oefeningen (maak je geen zorgen: ze zijn eenvoudig) met als focus creatieve mindfulness. Je staat stil, komt uit je hoofd en in je lijf door te tekenen.

Je krijgt RUIMTE:

Je neemt tijd om te tekenen wat er voor jou op dit moment speelt. Door je gedachten, gevoelens en ervaringen te tekenen gaan ze letterlijk even uit je hoofd en lijf.  Hierdoor kun je er met een afstand naar kijken. Dat geeft ruimte én inzicht in wat je bewust en onbewust bezighoudt.

Je gaat REFLECTEREN:

Je observeert je leven met een milde blik. Je kijkt terug naar je gevoelens, gedachten, ervaringen van de afgelopen tijd. Door regelmatig te reflecteren vergroot je je zelfkennis, word je je bewust van je emoties en krijg je inzicht in hoe je daarmee omgaat.

Wat krijg je

Het programma vindt online plaats via de online academie van Studio Pen. 

Start: Op het moment waarop het jou uitkomt.

Je krijgt:

🌱 In de academie vind je 15  fijne video’s met tips en stap voor stap uitleg. Het programma duurt 5 weken en bestaat uit  5 modules. Vanaf het moment dat je je inschrijft ontvang je iedere week toegang tot een nieuwe module. Iedere module heeft 3 lessen met bij iedere les een korte video en opdracht.

🌱 6 maanden lang onbeperkt toegang tot het programma in de online academie. Zodat je na de 5 weken de lessen nog zo vaak als je wilt kunt herhalen (of inhalen ;))

Maar dat is nog niet alles…als je er niet uitkomt dan staan er allemaal hulptroepen voor je klaar:

🍀 je kunt gedurende het hele programma vragen stellen via de chatfunctie

🍀 je krijgt toegang tot de bonusmodule Eerste Hulp bij Beren Op de weg met een fijne handout met alle oefeningen uit het programma bij elkaar verzameld en extra oefeningen voor nog meer rust en ruimte

De modules

  • Module 1: Uit je hoofd in je handen

  • Module 2 - Maar ik kan niet tekenen

  • Module 3 - Teken je dag

  • Module 4 - Je innerlijke criticus en andere ikken

  • Module 5 - Elke dag een mini-vakantie

  • Bonus: Eerste hulp bij beren op de weg

Dit programma is echt iets voor jou als je

…regelmatig last hebt van een vol hoofd

…al van alles geprobeerd hebt, yoga, meditatie, mindfulness maar het je niet lukt om dit vol te houden

…niet zo zeer wil leren om “mooi” te tekenen maar vooral hoe je tekenen kunt gebruiken om uit je hoofd te komen

….tegen perfectionisme aanloopt en daardoor niet weet waar je moet beginnen

…bewuster wilt genieten van kleine momenten van geluk in je dagelijks leven

….wil leren hoe je een getekend dagboek bijhoudt

…jezelf iedere dag een minivakantie gunt

Ervaringen

Wie ben ik?

Ik ben Aafke Frederik. Een paar jaar geleden startte ik met tekenen op mijn werk. Eerst nog in mijn baan bij een bank en daarnaast parttime in mijn eigen bedrijf. Vorig jaar waagde ik de sprong en liet mijn leven als werknemer aan de Zuidas los. Ik teken nu live tijdens (online) bijeenkomsten, faciliteer team meetings en geef trainingen.

Iedere dag teken ik ook voor mezelf. In mijn dagboek. Om mijn hoofd te legen en mijn lijf meer te voelen. Om mijn (pieker)gedachten een plek te geven. Om inzicht te krijgen in wat mij energie geeft en kost. En niet in de laatste plaats om mooie momenten van klein dagelijks geluk te vangen in een tekening.

Het tekenen in mijn dagboek geeft me zoveel inzicht en rust. Dit wil ik graag delen met jou. Zodat je ook weer plezier kunt krijgen in het tekenen. En iedere dag een moment helemaal voor jezelf kunt creëren. Even de dag en al je gedachtes met een afstand bekijken. Het kost je maar 10-20 minuten en levert zoveel op. Dat gun ik zoveel mogelijk mensen.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet tekenen, is deze training wel geschikt voor mij?

Ja, juist. In deze training ga ik je laten zien hoe je “het moet mooi” kunt loslaten en het plezier in het tekenen weer kunt terugvinden.

Leer je ook tekentechnieken in deze cursus?

In deze cursus neem ik je kort mee in de basis van het tekenen. Hoe teken je eenvoudig mensen en symbolen. Als je dit kunt tekenen dan kun je eenvoudig een tekening maken van iets dat je die dag meemaakte. Of van gedachtes die door je hoofd gingen. Wil je echt een tekencursus met de nadruk op techniek of mooi tekenen? Dan is deze training minder geschikt.

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Dat bepaal je lekker zelf.  Reken op circa 15-20 minuten per dag voor de opdrachten. Aan het einde van het programma is het raadzaam om iedere dag (of zoveel als mogelijk) een kwartier te nemen om in je dagboek te tekenen.

Moet ik veel tekenmateriaal aanschaffen?

Je hebt nodig een notitieboek en wat (gekleurde) stiften en als je dat fijn vindt potloden en krijtjes.  In de online lesomgeving vertel ik je meer over de materialen die je nodig hebt. Kijk vooral naar wat je al in huis hebt, shoppen kan altijd maar hoeft meestal niet (zegt iemand die bijna niets liever koopt dan tekenspullen 😉

Is het nodig om op een bepaald tijdstip beschikbaar te zijn?

Nee dat hoeft niet, je kunt de video’s bekijken wanneer je wilt. Ook de live workshops kun je op een later moment terugkijken.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Het programma bestaat uit 5 modules met 3 lessen die bestaan uit korte video’s en een opdracht. Iedere week komt er een nieuwe module vrij. Na de 5 weken kun je nog ruim 4 maanden alles terugkijken want je krijgt totaal een half jaar toegang tot de Academie. Ook is er een fijne handout die je kunt printen met een overzicht van alle oefeningen én extra opdrachten.