Visueel Reflecteren

Reflecteren door te tekenen

Als professional – en eigenlijk gewoon als mens – is het belangrijk om te reflecteren. Bij reflecteren onderzoek je je manier van handelen, maar ook hoe je reageert op een bepaalde situatie en hoe dat voelt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Ga je zitten nadenken? Het er met iemand over hebben? Of de dingen uitschrijven in een notitieboek?

Het kan allemaal leuker én effectiever door te reflecteren met zelfgemaakte tekeningen. En dat willen wij (Studio Pen en Schetswinkel) je graag leren. We garanderen dat je na deze online workshop heel veel zin krijgt in lome uurtjes met fijne tekenspullen aan een (kantoor-, tuin- of café-) tafel.

Wat we gaan doen:

  • We laten je ervaren hoe je door te tekenen uit je hoofd komt en meer rust krijgt.
  • We leren je hoe je leuke en betekenisvolle symbolen en mensen kunt tekenen. Maak je geen zorgen; tekentalent is niet nodig. Echt niet!
  • We laten je met tekeningen reflecteren op de afgelopen tijd en vooruitkijken naar de laatste maanden van het jaar.

Hoe ziet dat eruit

  • 30% rustgevende en energieke opdrachten
  • 30% reflectieve opdrachten
  • 30% tekenvaardigheid
  • 10% vraag en antwoord

Tijdens de workshop ga je onder onze begeleiding aan de slag. Het is echt een workshop, want wij geloven dat je dit vooral kunt leren door te ervaren. Handen uit de mouwen, dus. En dat gaat je veel inzicht, energie en rust opleveren.

Dit wil je jezelf (of je collega’s) echt cadeau doen!

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de webinarreeks Visueel Reflecteren:

…it has been said that studying ourselves provides all the books we need.

Pema Chödrön – schrijver, Tibbetaans boeddhist

Over onze samenwerking

Inge volgde ik al een paar jaar op Instagram Ik werd altijd erg blij van haar tekeningen, de foto’s van haar heerlijke atelier en de fijne hashtag #letsgetvisual. Bij die dame wil ik wel een workshop volgen, dacht ik. En zo geschiedde. In september was ik cursist bij Schetswinkel. Wat een feest was dat. In alle rust een hele dag al tekenend over iets nadenken. En tussendoor de motiverende woorden van Inge en genieten van de creaties van de mede-cursisten. Ik liep fluitend de deur uit met een superleuke tekening. Een paar maanden later hadden we weer contact en ontstond het idee voor deze workshop reeks.

PRAKTISCHE ZAKEN

Deze workshop bieden wij op dit moment alleen in-company aan. Heb je interesse in een 1 of meerdere reflectie uurtjes met je collega’s? Mail met aafke@studio-pen.nl en ik bespreek graag met jou wat er allemaal mogelijk is.

Is er nog iets niet helemaal duidelijk? Of wil je liever een in-company training?
Mail me dan op aafke@studio-pen.nl en ik help je verder