Zakelijk Tekenen

Leuk én effectief communiceren met tekeningen

Zeer geschikt voor jullie team als …

✅ jullie heel veel informatie op een dag moeten verwerken. En jullie op zoek zijn naar een eenvoudige én creatieve manier om weer overzicht te krijgen.

✅ jullie powerpoints en excels nuttig vinden maar op zoek zijn naar een eenvoudige en persoonlijke manier om je verhaal te vertellen

✅ jullie zin hebben in een leuke workshop waarin het creatieve gedeelte in jullie brein weer volop de ruimte krijgt

Wat gaan we doen

In de workshop Zakelijk Tekenen leer je in 1 dagdeel hoe je tekenen kunt inzetten in je werk. Door te tekenen wordt het eenvoudig complexe informatie terug te brengen tot de kern. Ook kun je met een tekening jouw verhaal op een leuke en effectieve manier presenteren.

Tijdens deze workshop gaan we heel veel oefenen. Zo ervaar je meteen hoe je snel en simpel iets kunt uitleggen met tekeningen. Ook krijg je tips en tricks om je tekeningen zo krachtig mogelijk te laten zijn.

Zeker ook geschikt als je nu nog denkt: “maar uh ik kan helemaal niet tekenen!”. Tijdens deze workshop zul je ervaren dat ook jij je verhaal kunt vertellen met simpele tekeningen.

Resultaat

Na afloop van de workshop Zakelijk Tekenen kun je een presentatie geven met tekeningen, een gesprek of teammeeting op een visuele manier vastleggen en je plan of idee uitwerken met behulp van visuals.

Ervaringen van deelnemers Workshop Zakelijk Tekenen:

You can’t use up creativity, the more you use, the more you have

Maya Angelou

Programma

Het programma van de Workshop Zakelijk Tekenen maak ik graag zoveel mogelijk op maat. Ik vind het superleuk om steeds weer nieuwe oefeningen te bedenken die helemaal aansluiten bij het werk van jouw team.

Om je toch een idee te geven hierbij een voorbeeld programma:

  • Visuele opwarming: loskomen
  • Beren op de weg tijdens het tekenen: herken en erken je beer oftewel je innerlijke criticus en teken (nog) vrolijk(er) verder
  • De basis: het visuele alfabet, symbolen, mensen, emoties en letters
  • Oefenen met het snel tekenen van symbolen en het maken van je eigen symbolenbibliotheek
  • Praktijkopdracht. Bijvoorbeeld: Teken het recept van jouw ideale werkdag. Teken een proces. Teken je probleem. Teken je pitch.
  • Visueel interview

Tijdsduur: De meeste teams kiezen voor een workshop van ongeveer 2,5 uur. Een workshop is al mogelijk vanaf ongeveer 45 minuten.

Creativity is breaking out of expected patterns in order to look at things in a different way

Edward de Bono

PRAKTISCHE ZAKEN

Deze workshop bied ik in-company aan zowel op locatie als online.  Heb je interesse in een Workshop Zakelijk Tekenen met jouw team? Mail met aafke@studio-pen.nl en ik bespreek graag met jou wat er allemaal mogelijk is.